Susținerea femeilor în afaceri

9000000 SEK
Instituția care implementeaza: Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare
01.10.2011 - 31.12.2014
Localităţi: mun. Chisinau
Denumirea proiectului

Programul Femeile în afaceri

Descrierea proiectului

Femeile din Moldova au abilităţi şi capacităţi de a-şi deschide o afacere şi de a o administra, dar de cele mai multe ori, ele nu cunosc ce instrumente de finanţare există şi cum pot beneficia de diferite programe de suport.

Guvernul Suediei și BERD, prin proiectele pe care le realizează în Moldova, își propun să susțină femeile de afaceri şi companiile în care muncesc preponderent femei. Miza este ca acestea să fie mai competitive, să crească profitul, să modernizeze managementul etc., pentru a accede pe pieţele europene. Acest proces generează noi locuri de muncă pentru un număr şi mai mare de persoane şi contribuie la creşterea economică.

Programul „Femeile în afaceri” a oferit suport pentru afacerile noi create de femei, prin mentorat şi training-uri de dezvoltare a abilităţilor şi le-a ajutat să obţină finanţare.

Cele 90 de companii susținute în cadrul programului activează preponderent în domenii precum comerțul cu ridicata și cu amănuntul, servicii de sănătate, confecţii, sectorul alimentar și cel de producere a băuturilor. De asemenea, printre beneficiari sunt și întreprinderi care se specializează în IT, turism, construcții, mass-media și relații publice.

Pe parcursul primului an după implementarea proiectului de consultanță, întreprinderile sprijinite în cadrul programului şi-au majorat cifra de afaceri în medie cu 23 la sută, iar 71 la sută din aceste companii şi-au extins operațiunile și şi-au majorat productivitatea.