Studii de calitate în universităţi europene

Instituția care implementeaza: Oficiul Național Erasmus+ în Moldova
01.01.2015 - 31.12.2017
Localităţi: Republica Moldova
Denumirea proiectului

Erasmus+

Descrierea proiectului

Erasmus+ este Programul Uniunii Europene pentru Educație, Formare, Tineret și Sport pentru 2014-2020 și reprezintă o continuare a proiectelor Tempus și Erasmus Mundus.

Programul are drept scop creșterea competențelor și a șanselor de angajare, precum și modernizarea activităților ce țin de educație, formare, tineret și sport. Erasmus+ implică oportunități pentru studenți, cadre didactice, cooperare între instituții.

Programul funcționează în baza a trei Acțiuni cheie: Mobilitatea persoanelor în scop educațional, Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici și Sprijin pentru reformarea politicilor. De asemenea, prin intermediul Acţiunii Specifice Jean Monnet Programul Erasmus+ promovează excelența în predare și cercetare în domeniul studiilor privind Uniunea Europeană.

În Moldova, Programul este reprezentat de Oficiul Național Erasmus+ (NEO), care asistă instituțiile de învățământ superior interesate și/sau implicate în proiecte și informează publicul țintă despre posibilitățile oferite. Oficiul are și misiunea de a monitoriza proiectele în derulare și de a difuza rezultatele celor desfășurate.

Din 2004, de la începutul Programului în Moldova, până în 2014, peste 1000 de studenți și personal didactic din Moldova au beneficiat de mobilități Erasmus+.

Agenția pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) cu sediul la Bruxelles este responsabilă de managementul complet al ciclului de viață al proiectelor, de la promovarea programului, analiza cererilor de finanțare, monitorizare de teren a proiectelor, până la diseminarea rezultatele proiectelor și ale programului.

Pentru detalii accesați www.erasmusplus.md și http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/.

Date de contact:

Oficiul Național Erasmus+

Str. Maria Cebotari, 37, of. 304

Chișinău, Republica Moldova