Reparația Liceului Teoretic din satul Sănătăuca, raionul Florești

10600000 EUR
Instituția care implementeaza: PNUD
01.06.2014 - 31.09.2014
Localităţi: Sănătăuca
Denumirea proiectului

Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii prin reparația Liceului Teoretic din satul Sănătăuca, raionul Florești

Descrierea proiectului

În satul Sănătăuca, din raionul Florești, liceul se afla într-o stare deplorabilă. Acoperișul era deteriorat, iar în perioada rece a anului elevii înghețau de frig.

Cu asistența financiară a Uniunii Europene şi a Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, în cadrul Programului Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii, Liceul Teoretic din satul Sănătăuca a fost reconstruit. Costul total al lucrărilor a constituit peste 2 milioane de lei, dintre care 1,5 milioane au fost acordaţi de Programul UE-PNUD, restul fiind oferiţi de comunitate si autorităţile publice locale.

Din aceşti bani a fost înlocuit acoperişul, a fost renovat interiorul şi exteriorul instituţiei, au fost reabilitate instalaţiile termice şi electrice, reţelele interne şi externe de  alimentare cu apă şi canalizare, au fost schimbate uşile şi ferestrele. Lucrările de reconstrucţie s-au efectuat în perioada iunie-septembrie 2014.

Principalii beneficiari ai acestui proiect sunt peste 300 de elevi care frecventează instituția și cei circa 40 de profesori care activează în ea.

În perioada 2012-2014, în cadrul Programului UE-PNUD Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii au fost reconstruite 41 de obiecte de infrastructură socială, printre care şcoli, grădiniţe, centre medicale, drumuri etc. Bugetul total alocat în acest sens este de 10,6 milioane euro, din 1,1 milioane oferiţi de PNUD, iar 9,5 milioane de euro acordaţi de Uniunea Europeană.